DNA Connectin takana oleva tiede

Kun olemme saaneet sylkinäytteet laboratorioomme, ne käyvät läpi sarjan prosesseja, jotka selitämme lyhyesti alla.

• Vaihe 1. Tunnistamme DNA:n identtiset fragmentit kaikkien tietokannassamme olevien henkilöparien välillä. Nämä fragmentit tunnetaan IBD-segmentteinä (Identity by descent englanniksi).
  • Vaihe 2. Arvioimme kunkin näiden IBD-segmenttien pituuden senttimorganeissa (cM). Sen jälkeen suodatamme ne pitäen vain ne, joita pidetään riittävän informatiivisina määrittämään ne saman alkuperän fragmenteiksi ja siten kelvollisiksi sukulaisuuden arvioimiseen.
  • Vaihe 3. Arvioidaan käyttäjäparien välillä jaettujen cM-määrien perusteella heidän mahdollista sukulaisuussuhdettaan algoritmien avulla. Mitä suurempi jaettujen cM-määrien määrä on, sitä lähempi sukulaisuussuhde on.

Jos näyte tulee ulkoiselta yritykseltä geneettisenä Raw Data -tietona, tehdään ensin vaihe, jossa määritetään, onko se yhteensopiva järjestelmämme kanssa laatukontrolliprosessin kautta. Jos näyte läpäisee tämän laatukontrollin, sitä käsitellään kuten muitakin näytteitä prosessissa, siirtyen Vaiheeseen 1.