Miksi en näe sukulaisiani tellmeGen-tililläni, kun muissa yrityksissä voin tehdä niin?

TellmeGenissä pääasiallisena tavoitteenamme on varmistaa käyttäjiemme geneettisten tietojen yksityisyys ja turvallisuus. Sukulaisten näkeminen DNA Connect -osiossa tililläsi edellyttää kahden perusedellytyksen täyttymistä:

1. Olla osa tietokantaamme: Jotta voisit nähdä sukulaisesi tililläsi, heidänkin on oltava tellmeGenin asiakkaita ja heidän geneettisten profiiliensa on oltava rekisteröitynä alustallemme.
  2. Olla antanut suostumuksensa DNA Connect -ohjelmaan: Lisäksi sukulaisesi on annettava nimenomainen suostumus osallistua DNA Connect -ohjelmaan..

Lisäksi pyrimme tarjoamaan tarkkoja ja luotettavia tuloksia, minkä vuoksi rajoitamme näyttämämme sukulaisuussuhteiden laajuutta. On tieteellisesti osoitettu, että ”kaukainen serkku” -suhteen tarkkuus on hyvin alhainen, noin 5%. Tämä tarkoittaa, että jokaisesta 20 mahdollisesta kaukaisesta serkusta vain yksi olisi todella läheinen sukulainen. Tästä syystä tätä tyyppistä suhdetta, jota muut yritykset yleensä tarjoavat, ei katsota merkitykselliseksi.