Mitä ovat raakadata-tiedostot?

Raakadata-tiedostot ovat tiedostoja, jotka sisältävät käsittelemättömän geneettisen tiedon, raakamuodossa. Nämä tiedot tuottaa suoraan laboratorio, eikä niitä ole käynyt laadunvalvonta, joka määrittäisi, mitkä variantit ovat sopivia ja informatiivisia erilaisiin analyyseihin. Nämä tiedostot sisältävät kaikki geneettiset merkinnät, jotka ovat läsnä käytetyssä genotyyppien arrayssa näytteen tutkimiseksi, mukaan lukien tietoja genotyypistäsi, eli nukleotidit, joita sinulla on, ja missä kohdassa genomia ne sijaitsevat.

Kaikilla tellmeGenin käyttäjillä on käytettävissään raakadata-tiedosto omasta geneettisestä tiedostaan käsittelemättömänä, eli juuri sellaisena kuin laboratoriossa tuotetaan sylkinäytteestä saatavan DNA:n perusteella. Jokainen käyttäjä voi ladata henkilökohtaisen raakadata-tiedostonsa profiilistaan .csv-muodossa, joka sisältää geneettiset merkinnät ja genotyypin kullekin niistä.

Mikäli sinulla on raakadata-tiedostoja muilta yrityksiltä, jotka erikoistuvat näihin palveluihin, kuten 23andme, Ancestry tai MyHeritage, voit saada pääsyn tarjoamaamme tietoon lataamalla sinulle toimitetut raakatiedostot tellmeGenin Geneettinen raakadata -palveluun.