Hoe kan ik mijn ruwe genotyperingsgegevens downloaden en kunnen ze op andere websites worden gebruikt?

U kunt uw ruwe genotyperingsgegevens downloaden via het gebruikersmenu door in te loggen op uw privégedeelte.

Ga hiervoor naar “Instellingen” -> “Kits” -> “RAW-GEGEVENS DOWNLOADEN”, aan het einde van de sectie Kits, in blauwe letters.

Als u dit doet, wordt een .csv-bestand gegenereerd met een lijst van de meer dan 750.000 markers op de chip en het genotype voor elk daarvan.

U kunt dit bestand gebruiken om het genotype ervan te controleren voor elke marker die op de chip aanwezig is en om het in te voeren in andere platforms die ruwe gegevens aanvaarden.

De derde kolom is de specifieke positie op het chromosoom waar zich precies deze marker of rsID bevindt en de laatste kolom is uw genotype voor elke marker die uit twee allelen bestaat (we hebben twee kopieën van elk chromosoom).

De ruwe gegevens die u met tellmeGen downloadt, kunnen ook door andere bedrijven worden geanalyseerd. Meer informatie hier.