Wat zijn ruwe gegevensbestanden?

Bestanden met ruwe gegevens zijn bestanden met onbewerkte, ruwe genetische informatie. Deze gegevens zijn rechtstreeks door een laboratorium gegenereerd en hebben geen kwaliteitscontrole ondergaan om te bepalen welke varianten geschikt en informatief zijn voor de verschillende analyses. Deze bestanden bevatten alle genetische markers die aanwezig zijn in de genotyperingsarray die is gebruikt om uw monster te bestuderen, inclusief informatie over uw genotype, d.w.z. de nucleotiden die u bezit en waar ze zich in het genoom bevinden.

Alle tellmeGen gebruikers hebben de beschikking over hun Raw Data bestand met hun onbewerkte genetische informatie, d.w.z. zoals deze in het laboratorium is gegenereerd uit het DNA aanwezig in het speekselmonster. Elke gebruiker kan in zijn profiel zijn persoonlijke ruwe gegevensbestand in .csv-formaat downloaden dat de genetische markers en het genotype voor elk van hen bevat.

Als u bestanden met ruwe gegevens heeft van andere bedrijven die gespecialiseerd zijn in deze diensten, zoals 23andme, Ancestry of MyHeritage, kunt u toegang krijgen tot de informatie die wij aanbieden als u de ruwe bestanden die zij u verstrekken uploadt naar onze genetische ruwe gegevens.