Vad är Raw Data-filer?

Raw Data-filer är filer som innehåller orödad, rå genetisk information. Denna data genereras direkt av ett laboratorium och har inte genomgått en kvalitetskontroll som kan avgöra vilka varianter som är lämpliga och informativa för olika analyser. Dessa filer innehåller alla de genetiska markörerna som finns i den genotypningsarray som används för att studera ditt prov, inklusive information om din genotyp, det vill säga de nukleotider du har och var i genomet de finns.

Alla tellmeGen-användare kommer att ha tillgång till sin Raw Data-fil med sin orörda genetiska information, det vill säga, precis som den genereras i laboratoriet från DNA:et i salivprovet. Varje användare kan i sin profil ladda ner sin personliga Raw Data-fil i .csv-format, som innehåller de genetiska markörerna och genotypen för var och en av dem.

Om du har Raw Data-filer från andra företag som specialiserar sig på dessa tjänster, som till exempel 23andme, Ancestry eller MyHeritage, kan du få tillgång till den information vi erbjuder om du laddar upp de råa filerna de tillhandahåller till vår Raw Data genetisk.