Miten sylkinäyte otetaan (geneettinen analyysi rapiDri-tamponeilla)?

Ohjeet sylkinäytteen oikeasta ottamisesta geneettisiä analyysejä varten sisältyvät kotiin saapuvaan geenitestipakkaukseen, jotta et epäröi näytteen keräämisessä.

Ennen geenitestin tekemistä

• Älä syö, juo, pureskele purukumia tai harjaa hampaita 60 minuutin aikana ennen näytteenottoa.
  • Syljenerityksen stimuloimiseksi poskia voi hieroa.
  • Tampoonin päätä ei saa koskettaa mihinkään pintaan ennen näytteenottoa.

Geneettisen testin aikana

Vaihe 1: Avaa pakkaus päästä.

Vaihe 2: Poista vanupuikko pakkauksesta varoen, ettet kosketa vanupuikon valkoista päätä sormillasi.

Vaihe 3: Aseta vanupuikko suuhusi ja hiero sitä tiukasti posken sisäpintaa tai ylä- tai alahuulen alle. Hiero vähintään yhden minuutin ajan ja vähintään 20 sekuntia.

Vaihe 4: Säilytä vanupuikko kuivauspussissa. Aseta ensin valkoinen pää koskematta mihinkään pintaan, jotta se pysyy kuivausalueella.

Vaihe 5: Taita kuivauspussi taitetta pitkin, siten että läpinäkyvä puoli on sisäänpäin. Käytä mukana toimitettua valkoista viivakooditarraa pussin sulkemiseksi.

Vaihe 6: Jos sinulla on pienempi kirjekuori, aseta pyyhkäisypyyhkäisy ja kuivauspussi pienempään kirjekuoreen. Jos sinulla on laatikko, aseta pyyhkäisypyyhe ja kuivauspussi laatikkoon.

Vaihe 7: Jos sinulla on pienempi kirjekuori, aseta pienempi kirjekuori kirkkaaseen pussiin. Rekisteröi pakettisi napsauttamalla Seuraava-painiketta. Saat sähköpostitse lähetystarran, jolla voit lähettää meille näytteen maksutta. Tulosta etiketti ja aseta se pienemmän kokoisen kirjekuoren ja kirkkaan pussin väliin varmistaen, että etiketin tiedot näkyvät ulkopuolelta. Vie sitten kirkas pussi kirjekuoren kanssa keräyspisteeseen ja ilmoita, että lähetät kirjeen.

Jos sinulla on laatikko, aseta kirjekuori ja pyyhekuori laatikon sisään ja aseta laatikko sitten postipussiin. Rekisteröi sitten pakkaus napsauttamalla Seuraava-painiketta. Saat sähköpostitse lähetystarran, jonka avulla voit lähettää näytteen meille ilmaiseksi. Tulosta etiketti, kiinnitä se lähetyspussin ulkopuolelle ja vie pussi ilmoitettuun keräyspisteeseen.

On tärkeää huomata, että et saa käyttää ylimääräistä pahvikuorta tai ylimääräistä laatikkoa lähetykseen.

Duo/Family-geenitesti: Ensimmäiset 6 vaihetta suoritetaan samalla tavalla kuin yksittäisissä tapauksissa. Vaiheessa 7 kuivatuspussit säilytetään yhdessä samassa kirjekuoressa tai laatikossa, riippuen siitä, mitä sinulla on. Jokaiselle kuivatuspussille ei käytetä erillistä kuorta tai laatikkoa. Kun tämä säilytys on tehty, loput prosessista ovat samat kuin vaiheessa 7.

Sylkitestien säilytys

Laboratoriossa on vahvistettu, että näyte kestää korkeat lämpötilaolosuhteet (40ºC) ja kosteuden (60%) vähintään 3 kuukauden ajan näytteenoton jälkeen. Suosittelemme olemaan altistamatta näytettä epänormaalille olosuhteille.