Miten sylkinäyte kerätään (DNA-testisetti vanupuikoilla)?

Ohjeet sylkinäytteen oikeaoppiseen keräämiseen DNA-testiseteissä on kuvattu DNA-testisarjassa, joka saapuu kotiisi, jotta sinulla ei olisi epäselvyyksiä näytteen keräämisen hetkellä.

Ennen DNA-testin suorittamista

• Ei tule syödä, juoda, pureskella purukumia tai pestä hampaita 30 minuuttia ennen näytteenottoa.
  • Salivan tuotantoa voidaan stimuloida hieromalla poskia.
  • Vanupuikon kärki ei saa koskettaa mihinkään pintaan ennen näytteenottoa.

DNA-testin suorittamisen aikana

Vaihe 1: Ota yksi vanupuikoista pakkauksesta siten, että et koske sen kärkeen sormillasi. Hävitä pakkaus. Työnnä vanupuikon kärki suuhun ja hiero sillä posken sisäpintaa saadaksesi mahdollisimman paljon sylkeä.

Vaihe 2: Aseta yhden vanupuikon kärki putkeen ja liikuta sitä niin, että se sekoittuu säilöntäliuokseen.

Vaihe 3: Katkaise vanupuikko kahtia käyttäen kärjen lähellä olevaa lovea. Se pää, jossa on sylkinäyte, tulee jäädä putkeen.

Vaihe 4: Toista vaiheen 1 toimenpide toisella vanupuikolla.

Vaihe 5: Toista vaiheen 2 toimenpide toisella vanupuikolla.

Vaihe 6: Toista vaiheen 3 toimenpide toisella vanupuikolla.

Vaihe 7: Sulje putki korkilla, kun molemmat vanupuikot ovat putkessa.

Vaihe 8: Sekoita vanupuikko säilöntäliuokseen ravistamalla putkia noin 15 kertaa ylösalaisin.

Vaihe 9: Laita näyteputket sylkinäytteineen laatikkoon.

Vaihe 10: Laita laatikko lähetyssäkkiin (suureen säkkiin) ja vie se noudettavaksi.

DNA Duo / Family Kit: Kun kaikki paketin käyttäjät ovat suorittaneet edellä mainitut 9 vaihetta, viimeinen vaihe on laittaa pahvilaatikko lähetyssäkkiin (suureen muovisäkkiin) ja viedä se kuljetusyhtiölle, jonka ilmoitamme koko näytteenotto- ja rekisteröintiprosessin päätyttyä.

DNA-testin säilytys sylkinäytteellä

On erittäin suositeltavaa säilyttää näyte jääkaapissa. Vaikka putken säilytysneste mahdollistaa näytteen oikean säilyttämisen huoneenlämmössä (15-30ºC) 12 kuukautta näytteenoton jälkeen, noin 4ºC
lämpötilat auttavat säilyttämään DNA eheyden ja estämään sen hajoamisen.